1. Anasayfa
  2. Antik Mısır

İmhotep Kimdir?

İmhotep Kimdir?

Antik Mısır‘da yaşamış olan İmhotep, mimar, rahip, doktor ve vezirlik yapmıştır. Tıbbın babası bilinen Hipokrat’tan (M.Ö 460-375) yaklaşık iki bin yıl önce verem, diş ağrısı, kireçlenme gibi bir çok hastalık için tedaviler geliştirerek tarihin ilk doktoru kabul edilmektedir. Firavun Djoser’in yüksek yetkili olarak yanında bulunmuştur. Akasyanın soğuk algınlığı belirtilerini azaltması, İmhotep tarafından bulunmuş ve modern tıp tarafından onaylanmıştır.

Imhotep’in Tıbbi Aletleri

Yaşamından İzler

Çeşitli meslek dallarına sahip olan İmhotep tarihin ilk doktoru olarak kabul görmektedir. Yüzlerce hastalığı kayıt altına alarak ölümünden sonra bile firavunlar kadar saygı görmüştür. Ayrıca devlette de etkin bir isimdi. Firavun Djoser’in mimarı olarak ilk Mısır piramidini o tasarlayıp inşaa ettirmiştir. 61 metre uzunluğundaki piramid firavun Djoser’in mezarıydı. O zamanın en büyük piramidi olan bu ‘Basamaklı Piramit’ Kahire’nin güneyindedir.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın!

Abonelik Bültenimize katılın, tarihi anları kaçırmayın! Hemen ücretsiz üye olun ve en özel güncellemelerle tarihin içinde kalın. Geçmişin kapıları sizin için aralanıyor!